Hasiči dostali nový automobilový otočný rebrík na záchranu vo výškach

27.02.2012 Bardejov

Bardejov 26. februára (TASR) - Hasiči v Bardejove dostali novú techniku na záchranu života a zdravia občanov vo výškach. Ministerstvo vnútra SR totiž nakúpilo automobilové otočné rebríky s kombinovaným pohonom. \"Hasiči tak budú môcť chrániť občanov zo záchranného koša vo výške až 39 metrov. Ide približne o výšku 12-poschodového domu,\" vysvetlila Ľubomíra Miklovičová z kancelárie ministra vnútra.
Rebrík v hodnote 650.000 eur ministerstvo kúpilo z prostriedkov povinného zmluvného poistenia. Rezort vnútra totiž každoročne prerozdeľuje 8 percent z týchto peňazí, v tomto roku išlo celkom o 23 miliónov eur. \"Ide o účelovo viazané prostriedky, ktoré môžeme zo zákona použiť práve na nákup záchranárskej techniky. Okrem iného sme nakúpili štyri automobilové otočné rebríky v hodnote 2,6 milióna eur,\" doplnila Miklovičová.
Na Slovensku je v súčasnosti 11 automobilových otočných rebríkov. Minister vnútra Daniel Lipšic novú techniku okrem bardejovských hasičov odovzdal aj pezinským a čadčianskym hasičom. Ďalšie vozidlo odovzdá v blízkej budúcnosti.
 

Vyberte región